​​

Wedstrijd verslag Erichem

zaterdag s ’morgens waren we mooi op tijd in Erichem. het idee was dat we daar een ander turbohuisje zouden proberen maar na het uitlezen van de datalogger bleek dat de turbo toerentalmeting niet werkte,
Daarom werd besloten om niet te gaan rommelen aan de turbo en het zo te laten. Alles werd gecheckt en het oliefilter gecontroleerd op ijzerslijpsel.
Dit zag er prima uit en na een olieverversing van de brandstofpomp waren we er klaar voor. Met weer een prima run wisten we ons te plaatsen voor de finale.
Helaas speelde het bokken en springen weer parten maar de koppeling werd in een keer los gelaten en hoopte er het beste van.
Het pakte iets beter uit als in loerbeek maar de trekker ging aan het einde van de run helemaal uit en wilde ook niet meer starten. later bleek een kapotte zekering de oorzaak .
weer was de derde plaats voor ons, met alle resultaten bij elkaar opgeteld staan we nu derde in de competitie. inmiddels is het motorblok weer volledig leeg geweest om alles na te kijken.
De zuiger zien er nu gelukkig prima uit en de lagerschalen ook. Helaas bleek de nokkenas wel zodanig beschadigt te zijn dat we hebben besloten om deze met pensioen te sturen en te vervangen voor een reserve-nokkenas die we nog hadden liggen, dit betekend wel dat we in Made opnieuw op zoek zullen moeten naar een nieuwe afstelling omdat deze nokkenas anders is. maar we blijven het zonnig in zien en we komen vast wel een keer op het punt dat alles wel heel blijft. de volgende wedstrijd is in Made waar we zullen aanhaken bij de topcompetitie

Met dank aan onze sponsors